Protest la Nucşoara! Localnicii nu vor suspecţi de coronavirus lângă ei! Locaţia nu are apă curentă şi nici garduri. Mai mulţi locuitori ai comunei Nucşoara au protestat azi împotriva deciziei prefectului de Argeş şi a DSP de a declara fosta tabăra de copii şi cabana Direcţiei Silvice de la Bahna drept locaţie unde ar putea fi aduşi în carantină suspecţii de coronavirus.


Primarul din Nucşoara declară că cele două locaţii stabilite pentru carantină sunt nişte dărăpănături în care nu poţi să “izolezi” nici măcar un câine, dar un virus. În plus, Nucşoara este poata de acces către Vârful Moldoveanu, cel mai înalt din ţara noastră, zona fiind astfel tranzitată de mii de turişti de-a lungul anului. Dincolo de aceste declaraţii şi decizia pripită a autorităţilor judeţene, un lucru este cert: turismul într-una din cele mai frumoase localităţi din Argeş va fi “izolat” multă vreme de acum încolo.

Potrivit primarului, care e solidar cu restul locuitorilor, tabăra nu oferă nici un fel de condiţii pentru a caza bolnavi sau potenţiali bolnavi: nu are apă curentă, dat fiind că sistemul de alimentare nu mai e funcţional de ani de zile, şi, evident, nici canalizare. Nici cadrele medicale ce ar trebui să îi îngrijească nu au unde locui şi unde să îşi asigure igiena, dat fiind că în locaţie nu sunt decât 10 locuri cu totul! Astfel, în cazul în care persoane infectate cu virusul care sperie omenirea nu vor fi vindecaţi aici, ci zona se va transforma într-un şi mai mare focar de infecţie.

Asta şi pentru că zona nu are nici măcar garduri iar de învecinat se învecinează doar cu pădurea şi nişte bălării! Ca să nu mai spunem că pentru a ajunge la Nucşoara trebuie să străbaţi aproape 80 de kilometri prin întreg judeţul!

Nu în ultimul rând, deşi reprezentanţii DSP Argeş au fost printre cei care au considerat propice locaţia pentru carantină, au tot ei sunt cei care au retras, în urmă cu 10 ani autorizaţia sanitară de funcţionare a taberei pe motiv că nu e conformă normelor şi nu oferă condiţii salubre de viaţă.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI