Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități! Părinții copiilor cu dizabilități ies în stradă, vineri, 8 februarie, în intervalul 10.00-13.00, în Piața Vasile Milea din Pitești și în 18 județe din țară să conteste Proiectul de Buget aferent anului 2019 și să ceară modificarea acestuia.

In Proiectul de Buget, cheltuielilor pentru salariile asistentilor personali, indemnizatiile de crestere a copilului cu dizabilitati, serviciile de protectia copilului si centrele pentru adulti cu dizabilitati le este alocat BUGET ZERO, fiind lasate pe seama autoritatilor locale.

Proiectul de buget, in forma sa actuala, lasa copiii si adultii cu dizabilitati si famillile lor fara garantii si in riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supravietuire.

”Judetele care s-au raliat (prin notificarea primariilor si/sau venirea la Bucuresti) Protestului “Nu negociem viata copiilor nostri si a adultilor cu dizabilitati” pana in acest moment sunt: Alba, Bihor, Botosani, Constanta, Cluj, Hunedoara, Prahova,
Gorj, Bacau, Vaslui, Dambovita, Sibiu, Dolj, lalomita, Braila, Covasna, Timisoara, Buzau, Arges.

Subliniem faptul ca acesta este un efort civic autentic, organizat in regim de urgenta, in termen de doua zile prin mobilizarea exemplara a parintilor de copii cu dizabiliti si a adultilor cu dizabilitati din Romania”, pecizează Maria Madalina Turza, presedinte Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati.

Comments

comments