Astăzi, protest al medicilor de familie. Nu vor elibera rețete compensate și gratuite, consultațiile vor trebui plătite

Azi, 1 aprilie, medicii de familei din întreaga ţară vor protesta. Nu vor lipsi de la cabinet şi nici nu îşi vor întrerupe activitatea, dar vor lovi unde îi doare mai tare pe pacienţi: nu vor elibera reţete grazuite şi compensate şi vor cere taxă pentru consultaţii.

Ei vor să îşi arate în acest fel nemulţumirea faţă de condiţiile din contractul cadru pe care l-a propus Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Medicii refuză să semneze cu casele județene de asigurări de sănătate niște acte adiționale la contractul-cadru. Motivul: ar trebui să semneze retroactiv, așa că preferă să aștepte câteva zile și să le semneze de săptămâna viitoare.

Medicii îi roagă pe pacienți să aibă răbdare și să revină la începutul săptămânii pentru rețelele gratuite sau compensate. În ceea ce privește consultațiile, pacienții au de ales – fie le plătesc, fie se întorc la începutul săptămânii viitoare. În funcție de relația medic-pacienți, medicii pot alege să facă aceste consultații gratis.

În cazul unor urgențe, pacienții vor fi redirecționați către spitale.

Deocamdată nu există nicio reacție de la Casa de Asigurări de Sănătate București, dar medicii și-au exprimat nemulțumirile încă de săptămâna trecută, când au pichetat Ministerul Sănătății.

Ei cer să li se mărească bugetul pentru medicii de familie și nu sunt de acord cu noile prevederi ale contractului-cadru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here