În ultimele două luni, la nivelul întregii ţări s-a derulat prima etapă, cea de vot popular, în concursul care îi va desemna pe cei mai buni asistenţi sociali din ţară, „Gala Naţională a  Excelenţei în Asistenţa Socială“. Alături de peste 1.000 de colegi din întreaga ţară, în competiţie au fost înscrişi şi trei dintre cei mai reprezentativi şi mai implicaţi asistenţi sociali argeşeni: Nelida Ghiţulescu şi preotul Decebal Floroaica, din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, precum şi Ionuţ Neacşu, preşedintele Asociaţiei „Sprijin pentru Viaţă“. Beneficiind de un număr foarte mare de voturi, cei trei s-au calificat în finală de pe primele locuri, câştigătorii urmând să fie anunţaţi în cadrul Galei ce se va desfăşura pe 18 martie, la Teatrul Notara, unde amfitrioană va fi nimeni alta decât Andreea Marin, „Zâna Surprizelor“. Astfel, preotul Decebal Floroiaca, şeful Centrului de Tip Familial Găvana, s-a calificat de pe locul doi în competiţia ce va decerna Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor fără adăpost şi promovarea conceptului „Housing first”, iar Nelida Ghiţulescu – şefa Biroului Adopţii şi Post-Adopţii a DGASPC Argeş, a fost cea mai votată în competiţia pentru Premiul de excelenţă pentru promovarea profesiei liberale de asistent social. De asemenea, Ionuţ Neacşu, unul dintre cei mai inimoşi, implicaţi şi dedicaţi conducători de ONG-uri din judeţ, a obţinut două nominalizări: locul trei ca număr de voturi pentru Premiul pentru asistentul social din domeniul persoanelor fără adăpost şi tot locul trei pentru Premiul pentru asistentul social din domeniul combaterii discriminării/minorităţi, pentru programele de integrare a romilor.
„Calificarea reprezentanţilor noştri, ai DGASPC, dar şi a colaboratorilor din ONG-uri, în această competiţie, una destul de dură, în care s-au înscris asistenţi sociali din întreaga ţară reflectă de fapt, calitatea muncii şi activităţii noastre! Rezultatele noastre sunt evidenţiate de numărul mare de voturi obţinute de ei! Şi, în plus, recunoaşterea faptului că, în zilele noastre, asistenţa socială este o activitate extrem de importantă în societate. Ne bucurăm să spunem că acum, atât la nivelul direcţiei Argeş, cât şi în centrele pe care le coordonăm, avem numai angajaţi cu studii de specialitate şi numeroase calificări în domeniu. Asta, spre deosebire de alte Direcţii din ţară, unde şi acum lucrează personal fără studii de specialitate, ci au, cel mult, studii post liceale! Noi însă avem chiar şi centre în care avem câte trei asistenţi sociali specializaţi!“, spune Adrian Macovei, directorul DGSAPC Argeş.
În ceea ce îi priveşte pe cei în cauză, modeşti ca întotdeauna, aşteaptă să vadă rezultatele finale de marţi seară, sperând că Zâna Surprizelor le va aduce şi lor un cadou, după ce va analiza, conform procedurii, dosarele lor profesionale. „Le mulţumim tuturor celor care s-au oprit pentru o clipă din preocupările cotidiene pentru a vota formidabila echipa de asistenţi sociali pe care o deţine judeţul nostru. În urma jurizării, se pare că avem cele mai multe voturi din ţară şi asta datorită dumneavoastră. Consider că întreaga acţiune nu a fost o competiţie, nu a fost un scop în sine, ci o impresionantă manifestare de colegialitate, dragoste, apreciere şi fair-play. Mulţumesc tuturor!“, este mesajul părintelui Floroaica către toţi cei ce i-au votat.
Indiferent însă care va fi rezultatul final, dacă vor obţine sau nu premiile cele mari, cei trei merită aprecierile întregii comunităţi argeşene şi, ceea ce îşi doresc cel mai mult, sprijinul acesteia pentru continuarea proiectelor pe care le-au început! 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI