Elevii ar putea avea vacanțe mai scurte și mai puține, după ce ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a anunțat că intenționează să schimbe din nou structura anului şcolar, începând din această toamnă.

Pe pe actuala structură a anului şcolar, vacanţa de iarnă a început în 22 decembrie şi s-a încheiat în 13 ianuarie. Elevii se întorc astfel la şcoală pentru trei săptămâni, după care vine vacanţa intersemestrială, de o săptămână. Ministrul Educaţiei propune, însă, scurtarea vacanţei de iarnă cu o săptămână. Semestrul I s-ar încheia în decembrie odată cu începerea vacanţei de iarnă, iar acea vacanţă intersemestrială din februarie ar urma să dispară.

Copii s-ar întoarce în luna ianuarie la şcoală direct în semestrul 2. Aceștia ar avea vacanţa de primăvară de două săptămâni şi vacanţa de vară care începe în iunie.

Propunerea de modificare a structurii anului școlar se află în dezbatere public și se discută şi cu inspectorii şcolari. Ministrul Educației susţine că sunt şi părinţi care i-au spus că elevii au prea multe săptămâni de vacanţă.

Comments

comments