Proprietarii de apartamente sau chiriaşii s-ar putea alege cu amenzi de până la 10.000 de lei din această toamnă! Ce nu trebuie să faceţi!

Potrivit noului proiect de lege inițiat de Ministerului Dezvoltării, proprietarii de apartamente sau chiriașii s-ar putea alege cu amenzi de până la 10.000 de lei începând din această toamnă.

După cum se precizează în proiect, „amenda s-ar aplica doar dacă proprietarul nu ar executa lucrările de întreținere(..) dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalți proprietari. Această ultimă situație este considerată contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei. Contravenția se constată și amenda se aplică de Inspectoratul de Stat în Construcții”.

O altă amendă cuprinsă între 5.000 la 10.000 de lei îi vizează și pe proprietarii sau chiriașii care, din proprie inițiativă şi pe banii lor vopsesc holul blocului, montează pe casa scarilor etajere cu flori sau îşi inchid balconul, întrucât aceste situaţii se încadrează la capitolul „modificarea aspectului proprietății comune de către proprietari”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.