În urmă cu aproape 10 ani, primarul din Vedea, Niculae Dochinoiu, a produs un grav accident de circulație, soldat cu moartea unui biciclist, iar apoi a fugit de al locul accidentului. Ancheta desfășurată de oamenii legii a scos la iveală faptul că era și sub influența băuturilor alcoolice.

După ce a fost scos de sub urmărire penală de două ori, după aproape 7 ani de la producerea accidentului, rudele celui decedat au obținut redeschiderea dosarului. Prima sentință în dosar a fost dată abia după 8 ani!
Potrivit sentinţei judecătoriei Piteşti, dată pe 28 mai 2014, edilul din Vedea, fost colonel de aviaţie, a fost găsit vinovat pentru că pe 13 martie 2007 a accidentat mortal un om şi apoi a plecat de la locul accidentului, lăsându-l să zacă pe caldarâm, în noapte, pe ploaie.

Dochinoiu a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Instanţa a decis suspendarea executării sub supraveghere şi a fixat un termen de încercare de 5 ani pe durata căruia acesta, pe lângă alte restricţii, nu are voie să conducă niciun fel de autovehicul!

Tot prin sentinţă, Dochinoiu trebuie să plătească, în solidar cu societatea de asigurări, despăgubiri morale de 75.000 de euro rudelor bărbatului omorât. Tot în solidar trebuie să achite şi cheltuielile Spitalului Judeţean, făcute pentru încercarea de salvare a omului, 462,62 de lei!

Atât el cât și familia victimei au formulat apel la Curtea de Apel Pitești împotriva primei sentinței. Decizia finală ar fi trebuit pronunțată inițial pe 16 noiembrie, dar a fost amânată pentru 23  noiembrie, și încă o dată pentru 2 decembrie. Unul dintre magistrați a formulat cerere de abținere, ferindu-se să dea o decizie împotriva lui Dochinoiu, însă cererea i-a fost respinsă! Luând în calcul faptul că procesul durează de 9 ani, amânările repetate de pronunțare a sentinței cât și cerere de abținere a judecătorului respectiv, rudele suspectează că se încearcă salvarea acestuia de la o sentință penală! Fie chiar și de la una cu suspendare!

Comments

comments