„Promovare și sprijin în scopul creșterii spiritului civic la nivelul județului Argeș”, un proiect comun al CJ Argeş şi Asociația pentru Asistență Socială „Universul Copiilor Speciali”

Luni, 19 septembrie 2022, la Sala Amfiteatru a Consiliul Județean Argeș a avut loc lansarea proiectului „Promovare și sprijin în scopul creșterii spiritului civic la nivelul județului Argeș”, parteneriat între Asociația pentru Asistență Socială „Universul Copiilor Speciali” și Consiliul Județean Argeș.
💢Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de responsabilizare și implicare civică în beneficiul comunităților din județul Argeș și respectarea valorilor democratice și a drepturilor omului.
✅Beneficiarii direcți ai proiectului sunt reprezentați la nivelul comunității argeșene astfel:
– cetățeni de pe raza județului Argeș – 150 persoane;
– personal din autoritățile și instituțiile publice locale – 120 persoane;
– reprezentanți ai ONG-urilor – 30 persoane;
💢Proiectul face parte din strategia pentru Consolidarea Administrației Publice 2014-2020 (SCAP), strategie care își propune să crească dimensiunea participativă a sectorului ONG-urilor și a celorlalți parteneri sociali relevanți.
👉“Chiar dacă este primul parteneriat cu Asociația pentru Asistență Socială „Universul Copiilor Speciali”, nu este prima acțiune umanitară pe care o avem împreună. Este clar că impactul pe care acest proiect îl va avea, și care noi îl considerăm unul important, este benefic. Este nevoie de un corp de experți, fie că vorbim de experți care lucrează deja în domeniu, fie că vorbim, iată, de profesionalizarea unor voluntari pe servicii sociale, pe zona umanitară. Cred că este un proiect absolut bine venit care se adresează comunităților celor 102 unități administrative. De aceea, îl avem alături pe domnul primar Ion Dumitru, președintele Asociației Comunelor din România, Filiala Argeș ” – Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte CJ Argeș.
👉“Pe acest domeniu, al asistenței sociale, la Primăria Albota avem un specialist foarte bine pregătit, are masterul, pentru că așa spune legea și noi ne-am conformat. (…)Vreau să colaborăm, în persoana mea și a colegilor mei veți avea niște buni colaboratori” – Ion Dumitru, primar comuna Albota, președintele Asociației Comunelor din România, Filiala Argeș.
✅Organizator al evenimentului: Asociația pentru Asistența Socială „Universul Copiilor Speciali” și Consiliul Județean Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here