Proiectul privind certificatul verde obligatoriu, blocat. Toți nevaccinații să își plătească singuri testele

Proiectul de lege privind certificatul verde COVID obligatoriu la locul de muncă nu va fi votat nici săptămâna aceasta în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. Deputaţii urmează să se pronunţe asupra acestei iniţiative controversate, în condiţiile în care aceasta a fost respinsă de Senat. Şedința Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a fost amânată luni, iar proiectul nu a primit aviz, astfel că nu poate fi votat în plen.

Preşedintele Comisiei de Sănătate, liberalul Nelu Tătaru, a anunţat că parlamentarii PNL nu vor vota amendamentul PSD privind testarea covid pe banii statului timp de 60 de zile. „Statul oferă vaccinul gratuit”, a spus Nelu Tătaru.

Florin Cîţu, preşedintele PNL, a anunţat vineri că nu este de acord cu propunerea făcută de PSD ca persoanele care nu s-au vaccinat anti-COVID să se poată testa timp de 60 de zile, iar costul testelor să fie acoperit de la buget.

„Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu pe banii celor de la buget. (…) Eu nu sunt de acord. PNL nu e de acord ca principiu pentru cei care nu se vaccinează să fie testaţi pe costurile celorlalţi cetăţeni care sunt vaccinaţi. Mi se pare inadmisibil. Vaccinul e gratuit în România azi, ca principiu. Haideţi să găsim o formă. Cei care s-au vaccinat azi nu e normal să-i punem să plătească pentru testele celor care nu s-au vaccinat. Mi se pare inadmisibil”, a declarat Florin Cîţu, liderul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.