Proiectul privind acordarea unei zile libere pentru vaccinare a fost respins de Senat

Proiectul privind acordarea unei zile libere pentru vaccinare a fost respins de Senat. Proiectul USR-PLUS privind acordarea unei zile libere pentru vaccinare a fost respins în Senat. Nu a fost susţinut de partenerii de la PNL, care au argumentat că o astfel de măsură ar costa prea mult companiile, iar statul nu are acum bani să le acorde compensaţii.

Iniţiativa mai are însă o şansă în Camera Deputaţilor, care este for decizional pentru acest proiect de lege.

În timpul dezbaterilor din plenul Senatului, președintele Comisiei pentru muncă, senatorul USR PLUS Ștefan Pălărie, a explicat de ce Legislativul trebuie să susțină această propunere. „Angajatorii au fost de acord că o zi susținută pentru vaccinare este un efort mic față de un potențial risc de 15 zile de spitalizare sau de concediu medical”.

PNL s-a declarat împotriva acestei propuneri legislative, deoarece, arăta liderul de grup al PNL, senatorul Virgil Guran, economia nu-și permite să susțină efectuarea de zile libere în contextul vaccinării anti-COVID.

Fiecare zi liberă înseamnă 0,2%-0,3% din Produsul Intern Brut. Nu suntem în postura în care putem să suportăm anumite costuri. Oamenii de afaceri, în momentul în care dau o zi liberă, trebuie să plătească niște salarii. Da, dacă ar avea statul bani să despăgubească acea societate care dă liber, atunci ar fi foarte bine.

Din opoziție, liderul PSD din Senat, Lucian Romașcanu, aprecia inițiativa USR-PLUS.

Orice măsură care poate aduce un spor de vaccinare este bună. Din punctul nostru de vedere, dumnealor ar trebui să se preocupe de tot ce înseamnă logistica vaccinării, astfel încât să existe posibilitatea a te vaccina și în mediul rural, să existe doze suficiente.

Documentul, care a fost respins de Senat, merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here