Proiectele „Călăuzele Apelor” și „Via Transilvanica” concurează pentru PREMIUL PUBLICULUI în concursul UNESCO pentru patrimoniu

Călăuzele Apelor și Via Transilvanica au câștigat, recent, cele mai importante premii pentru patrimoniu din Europa în 2023!

Acum, alături de alte 26 de proiecte, cele două proiecte remarcabile din România concurează și pentru Premiul Publicului!
Călăuzele Apelor vizează satele de-a lungul Dunării cu acces limitat la activități culturale. Prin intermediul ambarcațiunii tradițională a Deltei, lotca, sunt promovate valoarea moștenirii locale și dobândirea de noi abilități în rândul copiilor.
Cu cei 1.400 km ai săi, Via Transilvanica este cel mai lung traseu de drumeții din România. Traseul leagă 12 situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și reprezintă o conexiune vitală între comunitățile locale și diversele fațete ale patrimoniului.

Proiectele favorite pot fi votate accesând linkul următor PREMIUL PUBLICULUI (europanostra.org).

VOTEAZĂ pentru Premiul Publicului 2023

Descoperiți câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiile Europa Nostra 2023 și votați pentru a decide cine va câștiga Premiul Publicului din acest an!

  • Trebuie să votați pentru 3 proiecte.
  • Primul vot contează pentru 3 puncte, al doilea vot pentru 2 și al treilea vot pentru 1. Câștigătorul premiului publicului va fi determinat de numărul total de puncte.
  • Nu puteți vota pentru aceeași țară de mai multe ori, cu excepția cazului în care proiectul include mai multe țări.
  • Puteți lăsa un comentariu pentru proiectul (proiectele) preferat(e) pentru a fi prezentat în comunicarea Europa Nostra despre câștigători.
  • Trebuie să vă confirmați votul făcând clic pe e-mailul pe care îl veți primi. Vă rugăm să verificați și folderul de spam.
  • Vă rugăm să rețineți că, odată ce ați confirmat votul, votul dumneavoastră nu poate fi modificat.
  • Puteți vota o singură dată. Adresa dvs. de e-mail este recunoscută ca ID personal, astfel încât nu puteți vota pentru o terță persoană folosind o adresă de e-mail utilizată anterior.
  • Adresa ta de e-mail va fi păstrată privată.
  • Termenul limită pentru votare este 28 august 2023.

Câștigătorul va fi anunțat la ceremonia de decernare a premiilor patrimoniului european, care va avea loc pe 28 septembrie 2023 la Palazzo del Cinema din Veneția. Puteți urmări transmisiunea live aici: https://www.europanostra.org/european-heritage-summit

Câștigătorul va primi un premiu în bani de 10.000 EUR și un trofeu. Premiul publicului este eligibil numai pentru câștigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiile Europa Nostra care provin din țări semnatare ale programului Europa creativă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.