Proiect inedit, susținut de un sportiv și o scriitoare. La povești cu micuții sportivi ai Aleph Kick-boxing despre Olimpism, curaj, educație, pace și bun simț

Tot așa cum aerul este cel mai scump dintre elemente, cum aurul este cea mai prețioasă comoară, cum lumina soarelui întrece în căldură și strălucire orice lucru, nu există biruință mai nobilă decât cea din Olympia” – spunea un istoric despre jocurile olimpice antice, moment în care sportul a generat primele forme de artă.

”Cu aceste gânduri a debutat proiectul clubului Aleph Kick-Boxing Club despre mișcarea olimpică. Intenția noastră este de a forma adevărați campioni, sportivi care știu că sportul alături de cultură, literatură, artă, întregește omul, pentru că omul strălucește în armonia minții, a sufletului și a trupului.

În seara aceasta le-am arătat elevilor că sportul nu înseamnă numai pregătire fizică, că filosofia olimpismului bazată pe curaj, putere, educație, bun simț, pace, prietenie, solidaritate, fair-play, trebuie să fie cunoscută de toți sportivii.

In seara aceasta am vorbit despre calitățile unui sportiv, despre emoții și imaginație.

Am citit și am spus povești despre jocurile olimpice antice și moderne, am pus întrebări și am găsit răspunsuri la ele.

Se spune că sportivii sunt supraoameni, că-s mesageri ai perfecțiunii și ai imposibilului. De fapt, ei sunt mesageri ai verbului „a putea”.

Eu pot, tu poți, toți putem, pentru că avem toate calitățile necesare să dăm sens vieții, să ne autodepășim, să devenim cea mai bună versiune a noastră, să ne transformăm visele în realitate și să  depășim limitele experiențelor, transformând, cu ajutorul imaginației, imposibilul în posibil.

Vă mulțumesc, dragi copii, sportivi cu experiență sau la început de drum🥰

Mulțumim, Adriana pentru aceste momente de magie și abia așteptăm următoarea rundă” spune Marius Cocean, un sportiv cu multe medalii și premii la activ, un antrenor devotat și un adevărat formator de caractere.

De acealaltă parte a auditoriului s-a aflat, marți seară, scriitoarea Adriana Soare, mult mai cunoscută pentru scrierile sale umoristice sub pseudonimul Zăpă Strit.

Sportul nu este separat de minte sau de suflet, niciodata n-a fost! Omul functioneaza, minunat, in armonia mintii, a sufletului si a trupului…

Nu sunt olimpieni din Grecia antica, ci sportivi (printre ei viitori campioni) care, atunci cand nu se pregatesc pentru vreo competitie sau alt eveniment sportiv, discuta despre viata si cum se pot autodepasi.

Aseara, cei mari abia de-au clipit, iar pe cei mici i-am „cumparat” cu bomboane si povesti. Din doua in doua saptamani, acesta este programul sportivilor  clubului Aleph – Pitesti, antrenati de dublul campion mondial la kickboxing, Marius, Marius Cocean.

Serile de marti, dinaintea antrenamentului, sunt seri de povesti, ca intr-o mare familie. Vorbim. Vorbim despre  emotii, imaginatie, inventii, legende, idealuri, povestim, citim, ne sprijinim, ne imbratisam si ne incurajam. Niciunul nu-i prea mic, niciunul nu-i indeajuns de mare. Niciodata nu-i prea tarziu sa stralucesti, nici prea devreme sa atingi intelepciunea.

Dam din casa, stim, insa nu-i o forma de mandrie, ci e speranta ca acest  „virus” se poate propaga. Ar fi de-a dreptul minunat!” definește Adriana, în câteva cuvinte, ideea și scopul acestor acțiuni despre care unii ar spune că nu au nimic comun.

Însă, poate că doar nu au fost de ajuns de mult în atenția publicului, de aceea încă nu le-am înțeles pe deplin compatibilitatea și, mai ales multiplele beneficii în formarea viitoarelor generații așa cum ni le dorim: oameni frumoși, cu care să își fie drag să trăiești, să lucrezi, să construiești!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.