Proiect inedit. Primăria din Viena le construieşte românilor pe banii ei un bloc de locuinţe şi o biserică

0
302

Proiect inedit. Primăria din Viena le construeişte românilor pe banii ei un bloc de locuinţe şi o biserică. Părintele Emanuel Nuţu din Viena a demarat un proiect unic în diaspora, şi anume construirea unei biserici, dar şi a unui bloc de locuinţe destinat românilor, chiar în apropierea lăcaşului de cult.

Proiectul este implementat în proximitatea Parcului Prater şi susţinut financiar de Primăria din Viena.

„Este o șansă dată nouă, românilor, de Primăria Vienei nu doar de a construi o biserică minunată într-o zonă atât de centrală, ci prin Sozialbau și şansa de a ne aduna din împrăștiere, de a ne bucura unii de alții fără a fi străini de vecini, de a avea o locuință nouă, bine proiectată şi lucrată, la un preț avantajos”, a notat părintele Emanuel Nuţu pe pagina sa de Facebook.

Conceptul a fost realizat de Arhitecţii Georg Baldass și Mihaela Ionescu, membri ai comunităţii românilor din Viena.

Părintele Emanuel a explicat că viitorii locatari se vor bucura „de mult spațiu verde în apropierea clădirii, de spații comune pentru diferite activități pentru copiii, pentru maturi și pentru cei mai cărunți”.

Conceptul blocului de locuinţe include „o grădinița creștină, un magazin cu produse românești, un magazin bisericesc, o agenție de pelerinaje”.

„În luna noiembrie se vor primi cheile”, notează încrezător părintele Emanuel Nuţu pe contul de Facebook.

Părintele Emanuel este originar din Gura Humorului, Suceava. Locuieşte în Viena, împreună cu familia şi cei cinci copii, încă din anul 2009 de când a fost numit preot la parohia din capitala Austriei. A absolvit Facultatea de Teologie din Iaşi, apoi studiile doctorale le-a urmat în Viena.
Este hirotonit preot în anul 2003.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here