Proiect de lege. Va fi interzisă vânzarea băuturilor energizante şi a ţigărilor electronice către minori

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis, a anunţat că a depus în Parlament două proiecte de lege care ar urma să interzică vânzarea către minori a energizantelor și a țigărilor electronice.

„Am depus în Parlament două inițiative legislative prin care dorim să interzicem comercializarea către minori a băuturilor energizante și a țigărilor electronice. Energizantele conțin substanțe, precum cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central și reprezintă un real pericol pentru sănătatea copiilor. Cât despre țigările electronice, acest proiect de lege a apărut în urma mai multor discuții pe care le-am purtat în special cu reprezentanți ai sistemului de învățământ care s-au plâns de un adevărat fenomen care se petrece chiar în școli. Ușurința cu care se pot procura aceste țigări este uluitoare” – a scris Alfred Simonis, marţi pe Facebook.

Potrivit proiectului, constituie contravenție „comercializarea sau oferirea cu titlu gratuit a băuturilor energizante către minori de către unitățile autorizate să comercializeze băuturi energizante”.

În cazul în care băuturile energizante se vând în incinta unei instituții de învățământ, amenda este cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.