PROIECT DE LEGE. Copiii medicilor decedați în lupta cu coronavirus ar putea primi pensie de urmaș. Copiii medicilor decedaţi în lupta împotriva coronavirusului, ar putea primi pensie de urmaş. Parlamentarii vor vota mâine proiectul care prevede că familiile vor primii 75% din salariul pe care medicul îl avea în momentul decesului. Proiectul ar putea fi votat joi în plen.

Proiectul prin care se acordă pensie de urmaș copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu noul coronavirus este la Camera Deputaților, în for decizional. Miercuri urmează să primească raport de la comisia de sănătate din cdep și joi ar putea intra la plen.

Potrivit proiectului pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotrivă COVID-19, “la decesul unui cadru medical, Ministerul Sănătății acorda familiei acestuia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces după caz un ajutor suplimentar în cuantum de doua salarii medii pe economie”.

“Urmașii cadrelor medicale decedate, că urmare a desfășurării activității medicale în lupta cu COVID-19, au dreptul la o pensie de urmaș egala cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrul medical l-a avut la data decesului care se actualizează potrivit reglementarilor legale în vigoare.

Comments

comments