Programul Rabla 2015: Tichetele valorice primite de la stat pot fi folosite până pe 31 noiembrie

0
281

Ministerul Mediului a modificat regulile pentru desfăşurarea programului Rabla, prin care posesorii de maşini mai vechi de opt ani le pot schimba cu unele noi.

Noile dispoziţii, care au intrat deja în vigoare, prelungesc data până la care pot fi folosite tichetele valorice primite de la stat.

Astfel, proprietarul unei masini uzate are dreptul sa se inscrie la unul dintre dealerii de masini autorizati pana cel tarziu pe 31 noiembrie, o luna mai tarziu decat era prevazut initial.

De asemenea, cei care vor sa se inscrie la Programul Rabla trebuie sa mai stie ca, in acest an, isi pot schimba masina veche cu una noua pana cel tarziu pe 10 decembrie.

Totodata, a fost schimbata data-limita pentru depunerea cererilor de decontare. In reglementarile anterioare, data-limita era 25 noiembrie, iar acum a fost avansata pana pe 10 decembrie a anului de desfasurare a programului.

Modificarile la Ghidul de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national au intrat in vigoare pe 12 octombrie.

Programul Rabla este destinat persoanelor fizice si juridice, persoanelor fizice autorizate, dar si celor care au intreprinderi individuale sau familiale ale caror autoturisme, autoutilitare usoare si autospeciale / autospecializate usoare sunt inmatriculate in Romania si au o vechime de cel putin opt ani.

In 2015, persoanele fizice beneficiaza de 20.000 de tichete electronice, iar cele juridice si institutiile publice vor primi 5000 de tichete. Valoarea tichetului este de 6.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here