Program integral Schumann la Filarmonica Pitești

Orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești vă dă întâlnire joi, 31 martie, de la ora 19.00, la ultimul concert simfonic al lunii. De la ora 19.00, în Sala Simfonia, artiștii piteșteni, dirijorul Cristian Sandu și solistul serii, violoncelistul Octavian Lup, vor interpreta Concertul pentru violoncel și orchestră în la minor de R. Schumann. În partea a doua, publicul va audia și Simfonia a 2-a în Do major a aceluiași compozitor.

Dirijor permanent la Opera Naţională Română din Cluj, coferențiar universitar doctor la catedrele Orchestră şi Clasa de Operă la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Cristian Sandu colaborează constant cu instituţiile de concerte şi spectacole din România. A susţinut concerte alături de orchestre din Ucraina, Coreea de Sud, Rusia, Italia, Elveţia, Franţa, Anglia. Doctor în muzică, abordează un repertoriu vast: muzică simfonică, muzică sacră, operă. A mai fost la pupitrul dirijoral al orchestrei noastre simfonice în stagiunile trecute.

Absolvent al Universității Naționale de Muzică București și al Conservatorului Național Superior de Muzică din Paris, Octavian Lup a studiat cu profesori de renume ca Marin Cazacu, Roland Pidoux și Xavier Phillips. Doctor în muzică, a susținut recitaluri și concerte în România, Ungaria, Spania, Maroc, Israel, Elveția, Austria, Franța, Olanda. Este câștigătorul selecției naționale „Eurovision Young Musicians” în Elveția. A câștigat Premiul al II-lea la Concursul Internațional „David Popper” din Ungaria și a participat ca membru activ la masterclass-urile organizate de Kronberg Academy (Germania). În 2014 s-a clasat între primii șase violonceliști ai Concursului George Enescu, unde a ajuns în semifinală.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here