Program Beethoven și Brahms, Filarmonica Pitești. Invitaţi în premieră 

Filarmonica Pitești organizează joi, 2 martie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, primul concert simfonic al lunii. Alături de orchestra simfonică a instituției, dirijată de Jan Milosz Zarzycki, participă, ca solistă, pianista Jina Kim.

În program: L. van Beethoven – Concertul pentru pian și orchestră Nr. 2 și J. Brahms – Simfonia Nr. 2.

Jan Milosz Zarzycki este director artistic al Filarmonicii de cameră Witold Lutosławski din Łomża și profesor la Universitatea de Muzică Frédérick Chopin din Varșovia. A studiat la Academia de Muzică din Wrocław și la Viena și Berlin. Este laureat al concursurilor internaționale din Italia, Spania și Ungaria, lucrând cu Orchestra Simfonică Națională a Radioului Polonez din Katowice, Sinfonia Varsovia, Opera de Cameră din Varșovia. A dirijat toate orchestrele simfonice din Polonia și a susținut turnee în Germania, Franța, Austria, Țările de Jos, Cehia, Rusia, Italia, Ucraina, Macedonia, Statele Unite ale Americii, Portugalia, Mexic, Liban, Spania, Norvegia, Belgia, Lituania și Belarus.

Originară din Seul, Jina Kim cântă de la patru ani. Înainte de a merge în S.U.A, a câștigat premii internaționale de pian la Viena și Washington. În afara recitalurilor camerale, a cântat cu trioul Koam, al cărei membră este, și cu orchestre simfonice. Ca solistă, a fost invitată la Music in PyeongChang, Festivalul de muzică Great Mountains și Festivalul Kawai. A susținut cursuri de master în muzică la Institutul Peabody al Universității Johns Hopkins. Doctor în muzică, lucrează la SookMyung Women’s University din Coreea.

Cei doi invitați sunt în premieră la Filarmonica Pitești.

Biletele pot fi procurate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind de 40 de lei și 30 de lei, în funcție de categoria locului. Un bilet pentru pentru elevi și studenți  este 10 lei, respectiv 7,50 lei, iar pentru pensionari, 20 de lei, respectiv 15 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here