Prognoza meteo pentru ultima lună de iarnă. Ce anunță meteorologii. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 4 februarie – 4 martie. Meteorologii au anunţat cum va fi vremea în primele zile de primăvară. Potrivit ANM, începutul lunii februarie vine cu temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei.

Săptămâna 4 – 11 februarie
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țării, abatere termică pozitivă ce va fi mai accentuată în regiunile centrale și sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în sud-vestul țării și în
general deficitar în regiunile centrale, nordice și nord-vestice. În rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 11 – 18 februarie
Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni în regiunile centrale, vestice și nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această săptămână vor fi ușor deficitare în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 18 – 25 februarie
Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice perioadei în nord-estul țării și la munte, iar în rest valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în regiunile estice și sud-estice, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele specifice acestei săptămâni

Săptămâna 25 februarie – 4 martie
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-vestice.

Comments

comments