După căderi masive de zăpada la munte și ploi în cele mai multe zone din țară, toamna pare să se îmblânzează pe a mijlocul săptămânii. Vremea revine treptat la normal, în cea mai mare parte a ţării, astfel că miercuri vom avea temperaturi care se înscriu în valorile obişnuite pentru această perioadă.

Vremea se va ameliora luni, în ţară, sub aspectul precipitaţiilor. Cerul va fi temporar noros în nordul, centrul şi estul României, unde local va ploua, în general slab cantitativ, iar în zona montană, mai ales la altitudini de peste 1600 m, vor mai fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat vor mai fi ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în regiunile sud-vestice şi pe arii restrânse în nord, centru şi în nord-est. Temperaturile maxime, în creştere faţă de ziua precedentă mai ales în regiunile sudice, vor fi cuprinse între 9 grade în estul Transilvaniei şi 20 de grade în Lunca Dunării.

Marţi, vremea va fi răcoroasă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile montane şi în zonele intracarpatice, unde pe arii restrânse va ploua slab. În Carpaţii Orientali, la altitudini, în general, mai mari de 1700 m vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 12 şi 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 11 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -1 grad, unde vor fi şi condiţii de brumă. În zonele de câmpie izolat se va forma ceaţă.

Miercuri, vremea se va încălzi în majoritatea zonelor ţării, până la valori în jurul celor normale pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile din jumătatea nordică, unde local va ploua. În zona montană înaltă precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va avea intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului şi în nord-vest şi nord şi izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 14 şi 22 de grade, iar cele minime între 6 şi 13 grade.

Comments

comments