Prognoza meteo în următoarele trei luni. Temperaturi peste limitele normale

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele trei luni de zile: februarie, martie și aprilie. Potrivit meteorologilor, vremea va fi din ce în ce mai bună, dar vor fi și precipitații abundente.

Luna februarie
Luna februarie este a treia și ultima lună de iarnă în care temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod normal. Dacă media climatologică multianuală lunară este de -1 grad Celsius, în luna februarie, în sudul, estul și vestul țării temperatura medie lunară este pozitivă, de 2 grade Celsius.

Precipitațiile vor fi abundente, în jurul a 40 de l/mp, o valoare puțin mai ridicată decât media multianuală lunară de 31,6 l/mp.

Luna martie
În luna martie, vremea continuă să fie frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal. În sud și sud-estul țării va fi mult mai cald decât este normal în această perioadă. Precipitațiile totale lunare vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării.

Luna aprilie
Luna aprilie vine cu vreme normală și chiar mai rece în anumite regiuni ale României. În sud, sud-est și local în vest, temperaturile vor fi apropiate de media lunară multianuală, de 9,3 grade Celsius. În restul țării, temperaturile vor fi mai scăzute.

Precipitațiile vor avea o tendință spre excedent, vor fi aceleași cantități ca-n luna martie, dar, de obicei, potrivit mediei lunare anuale mai ridicate (51,3 l/mp) este una mai ploioasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here