Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni. Vreme mai rece pentru normalul perioadei şi ploi puţine

0
82

Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni. Vreme mai rece pentru normalul perioadei şi ploi puţine. Vremea va fi mai rece în următoarele două săptămâni comparativ cu normalul perioadei, arată prognoza meteo pentru următoarea lună, realizată de meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Abia apoi, de la începutul lunii octombrie, vremea se va mai încălzi puţin, arată prognoza ANM. În ce priveşte precipitaţiile, toamna aceasta pare să fie săracă în ploi.

Prognoza meteo săptămâna 20 – 27 septembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele centrale și nord-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane și în nord-vestul teritoriului. Excepție vor face regiunile sud-estice, unde local regimul pluviometric va fi excedentar.

Prognoza meteo săptămâna 27 septembrie – 4 octombrie

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo săptămâna 4 – 11 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo săptămâna 11 – 18 octombrie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în jumătatea vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here