Profesorul Rafila: “Numărul de cazuri la nivel național va crește după începerea noului an școlar!”. Profesorul dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, afirmă că, după deschiderea școlilor, va crește numărul de cazuri. Acesta crede că școlile ar trebui să aibă stocuri de măști pentru că cea purtată de un copil la un moment dat poate fi compromisă.

„Dacă un copil o să vină cu o singură mască la școală și o rupe – este o chestiune care se va întâmpla – o rupe, o scoate sau o scapă pe jos, încearcă să o schimbe cu un coleg – sunt copii, noi asta nu înțelegem și trebuie să se manifeste ca atare – nu știu cea mai bună soluție. Probabil că existența unui stoc de măști care să compenseze toate aceste lucruri în școală”, a afirmat Rafila, la Digi24.

Specialistul a atras atenția că elevii vor reproduce la școală ceea ce văd acasă acasă, deoarece dacă părinții consideră că folosirea măștii nu este potrivită, copiii vor avea aceeași reticență.

„Va crește numărul de cazuri. Pentru copii nu este dramatic Dar numărul de cazuri la nivel național va crește”, a conchis Alexandru Rafila.

Comments

comments