Profesorii din învăţământul preuniversitar ar putea fi plătiți la oră

0
176

Ministerul Educației Naționale a lansat, joi, 5 iulie, în consultare publică, un proiect prin care oferă profesorilor din învăţământul preuniversitar posibilitatea de a preda în regim de plată cu ora. Astfel, cadrele didactice vor desfăşura activitatea la clasă în baza unui contract, care le va reglementa plata muncii prestate.

„Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat în 5 iulie, în consultare publică, proiectul de ordin pentru aprobarea normelor metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare, respectiv a planului de încadrare a personalului didactic de predare din unităţile de învăţământ preuniversitar şi încadrarea în regim de plata cu ora a personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar. Ordinul va reglementa cadrul formal pentru încheierea contractelor de muncă prin identificarea tuturor posturilor/catedrelor ce conţin orele propuse a fi susţinute în regim de plata cu ora”, precizează reprezentanții Ministerului Educaţiei Naţionale.

Astfel, conform prevederilor proiectului de ordin, posturile didactice de predare sau catedrele vacante si rezervate se ocupa in regim de plata cu ora, in ordine, cu: personal didactic de predare titular, personal didactic de predare angajat cu contract individual de munca pe perioada determinata, personal didactic de predare pensionat, personal angajat in alte domenii de activitate.

De asemenea, mai prevede proiectul, incadrarea personalului didactic de predare calificat pe posturi didactice/catedre, in regim de plata cu ora se realizeaza cel mult pe durata desfasurarii cursurilor cu elevii sau prescolarii sau pana la revenirea titularului la post sau catedra in timpul anului scolar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here