Profesorii care refuză vaccinarea vor fi testați la fiecare 72 de ore

0
138

Profesorii care nu sunt vaccinați și care nici nu au trecut prin COVID-19 vor fi testați la fiecare 72 de ore, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Dascălii care refuză și testarea vor fi suspendați pe perioada unei incidențe de peste 6 cazuri la 1000 de locuitori în localitățile în care profesează.

„Este vorba despre acces nediscriminatoriu în școli până la pragul de 6 la mie. Peste prag, pentru acei profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, precum și pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală, va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore. Dacă nici nu doresc să fie testați, testarea fiind asigurată de DSP, sigur că în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie, să se odihnească puțin”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În ce privește costurile testelor, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat: „Aici cred că va trebui să discutăm despre oportunitatea testării gratuite inclusiv a profesorilor care au avut posibilitatea de a se vaccina”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here