Scandal la Şcoala Mircea cel Bătrân din Curtea de Argeş unde Vasile Niţă, profesor de matematică la clasa a VII-a B, este acuzat că a a fotografiat fără acceptul ei o elevă în vârstă de 13 ani şi a ameninţat-o că îi dă nota 3.

Acuzaţia a fost făcută la Poliţie de părinţi, după ce fiica lor le-a povestit acasă incidentul. Din câte se pare, totul a început când eleva a fost scoasă la tablă şi nu a ştiut să rezolve exerciţiul, moment în care profesorul a vrut să o fotografieze, în schimbul „iertării” de o notă proastă. Fata s-a împotrivit, iar dascălul a ameninţat-o că va primi nota 3 pentru asta, moment în care colegii de clasă au început să râdă de ea, lucru care a făcut-o să se simtă jignită.
Confruntat cu acuzaţia părinţilor, profesorul a spus că totul a fost o glumă şi nici măcar nu a fotografiat-o pe fată, dar a recunoscut că obişnuieşte să-i pozeze pe elevi la şcoală, la diferite activităţi. Deşi, acest lucru este ilegal, în condiţiile în care nu are acceptul scris al familiei şi conducerii unităţii pentru acest lucru.
Conducerea şcolii din Curtea de Argeş spune că a început o anchetă în acest caz şi confirmă că profesorul nu avea dreptul să fotografieze fata. Poliţiştii l-au audiat pe profesor şi vor stabili încadrarea juridică a faptelor, iar conducerea şcolii a declarat că va lua măsuri împotriva profesorului, dacă acuzaţiile se vor confirma.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI