Pe 3 iunie 2015, colonelul în retragere Constantin I. Năstase a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, prilej cu care a fost felicitat de însuşi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

 

„Cu prilejul aniversării zilei dumneavoastră de naştere, am onoarea de a vă transmite cele mai calde şi sincere urări de sănatate, fericire şi viaţă lungă, alături de cei dragi. Fie ca Bunul Dumnezeu să vă lumineze viaţa, pe măsura faptelor dumneavoastră de arme şi a conduitei remarcabile în societate. La mulţi ani!” a fost mesajul ministrului Apărării.

Alături de veteran au fost şi directorul Muzeul Judeţean Argeş, Cornel Popescu, Lt.col. dr. Nicolae Mazilu de la Centrul Militar Argeş şi secretarul oraşului Mioveni, jurist Maria Ştefănescu.

Constantin I. Năstase s-a născut în satul Racoviţa – Argeş, în 1915. A fost decorat cu Ordinul “Coroana României cu spada şi panglica de Virtute Militară” şi cu medalia“Crucea Comemorativă a celui de-al doilea Război Mondial 1941-1945”. De asemenea, acesta este şi  fondatorul Muzeului Etnografic “Prof. C. I. Năstase”, din cartierul Racoviţa.

Comments

comments