Producătorul farmaceutic Novavax a cerut autorizare pentru vaccinul său, Nuvaxovid. Folosește o tehnologie total diferită de cele existente

0
58

Producătorul farmaceutic Novavax a cerut autorizare pentru vaccinul său, Nuvaxovid. Folosește o tehnologie total diferită de cele precedente. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat că producătorul farmaceutic Novavax a depus o cerere de autorizare a vaccinului său împotriva COVID în Uniunea Europeană.

”EMA a început să evalueze o cerere de autorizare a introducerii pe piaţă a vaccinului anti-Covid de la Novavax. Evaluarea se va desfăşura potrivit unui program accelerat”, a declarat autoritatea europeană de reglementare, potrivit unui comunicat, citat de Agerpres.Avizul ar putea fi emis în ”câteva săptămâni”.

Vaccinul denumit Nuvaxovid, care ar putea deveni al cincilea autorizat în Uniunea Europeană, utilizează o tehnologie diferită de cea folosită pentru vaccinurile deja autorizate la scară largă în lume.

Este un aşa-numit vaccin ”subunitar”, pe bază de proteine care declanşează un răspuns imunitar, fără virus.Poate fi păstrat la o temperatură cuprinsă între 2 şi 8°C, ceea ce ar putea facilita distribuirea sa.

În septembrie, Novavax a cerut Organizației Mondiale a Sănătății autorizarea în regim de urgență a vaccinului său anti-COVID-19. Indonezia a fost prima ţară care a autorizat vaccinul produs de Novavax, la începutul lunii noiembrie.

Vaccinul conține mici particule făcute în laborator dintr-o versiune a proteinei Spike (proteina S) de pe suprafața virusului SARS-CoV-2. Serul mai conține, de asemenea, un adjuvant – o substanță care ajută la întărirea răspunsului imun.Când o persoană primește vaccinul, sistemul imunitar va identifica particulele de proteină drept corpuri străine și va produce un răspuns natural împotriva lor – anticorpi și celule T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here