De la 1 mai intră în vigoare schimbări importante în domeniul alimentaţiei publice. Astfel, de la începutul lunii mai, în pieţe, producătorii agricoli care vând la tarabe trebuie să afişeze etichete pe produse şi să aibă un carnet de comercializare.

Toţi producătorii agricoli care vor să-şi vândă legumele, fructele, animalele sau alte roade ale gospodăriei lor au nevoie de atestat de producător, care înlocuieşte practic certificatul de producător şi care conţine inclusiv informaţii despre suprafaţa de teren muncită sau numărul animalelor deţinute. De asemenea, producătorii trebuie să afişeze şi etichete de produs, care conţin denumirea produsului, localitatea de origine, data obţinerii produsului şi preţul de vânzare.

Conform legii, cei care nu afişează astfel de etichete vor fi amendaţi cu până la 300 de lei. Iar cei care nu folosesc carnetul de comercializare, unde sunt obligaţi să ţină evidenţa cantităţii totale vândute şi la finalul fiecărei zile trebuie să treacă cantitatea într-o filă din carnet, riscă amenzi de până la 1.000 de lei.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI