Producători de produse lactate din Argeș, amendați de DSVSA

982 views

În zilele de 12, 13 și 14 iulie, DSVSA Argeș a desfășurat o acțiune de control, la producătorii particulari care comercializează produse lactate din zona Mausoleului Mateiaș și în zona Pieței Jurământului din municipiul Câmpulung-Muscel. Au fost controlați 10 producători și a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 600 lei pentru comercializarea produselor alimentare în locuri neaprobate sanitar veterinar.

Alte echipe de consilieri ai DSVSA Argeș au efectuat controale în târgurile săptămânale Pitești, Domnești și în Piața centrală din municipiul Curtea de Argeș. Au fost vizate unitățile comerciale care desfac produse alimentare de origine animală, producătorii particulari de produse lactate și unitățile de alimentație publică.

Pentru neconformitățile constatate (manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare de origine animală și neîntreținerea necorespunzătoare a spațiilor și suprafețelor de lucru) au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.800 lei, la doi producători particulari de produse lactate și 7 unități de alimentație publică (bufet).

Controalele vor continua pe toată durata sezonului estival și vor fi vizate toate zonele turistice din județ.

Comments

comments