Curtea de Apel Piteşti a respins marţi, 20 octombrie, contestaţia formulată de primarul Piteştiului, Cornel Ionică, cu privire la un raport al Agenţiei Naţionale de Integritate prin care era declarat în martie 2016 în conflict de interese.
Obiectul dosarului îl constituie prelungirea închirierii unor spații de la Centrul Cultural televiziunii Alpha TV, al cărei acționar era ginerele primarului. Aceste contracte au fost aprobate în Consiliul Local și cu votul lui Ionică. Cum exista grad de rudenie cu acționarul firmei, Ionică ar fi trebuit să nu participe la vot.

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

ANI: “În perioada exercitării mandatului 2008-2012, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local al municipiului Piteşti din data de 24 septembrie 2009 având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său, este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural).
De asemenea, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al municipiului Piteşti, din data de 08 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului municipiului Piteşti şi S.C. D&D GENERAL INVEST S.R.L., societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea co-mercială a beneficiat de folosinţa unor suprafeţe de teren aparţinând dome-niului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate).
Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001 şi dispoziţiile art. 75, lit. a) şi art. 77, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 393/2004.”

Comments

comments