Proaspăt europarlamentar, avocata Gabriela Zoană va încasa un salariu de aproape 3 ori mai mare decât al preşedintelui României

24 de ore i-au fost de ajuns preşedintelui Klaus Iohannis pentru a o desemna pe Viorica Dăncilă pentru funcţia de prim-ministru al României.

În acest caz, potrivit listei cu care PSD a candidat la alegerile pentru forul european, următorul candidat pentru postul de europarlamentar este argeşeanca Maria Gabriela Zoană, avocat de profesie, actualmente director adjunct al Registrului Naţional al Registrului Comerţului.

Premierul desemnat Viorica Dăncilă câştiga, ca europarlamentar, un salariu anual net de 78.174 de euro, potrivit declaraţiei de avere. Aşadar, salariul lunar net era de 6.515 euro, bani pe care îi va încasa de acum înainte avocata Zoană.

Conform Legii salarizării unitare, preşedintele României primeşte, de la 1 iulie 2017, un salariu brut de 17.400 de lei/lună (12.204 lei net, circa 2500 euro), în vreme ce primul ministru încasează 16.675 de lei/lună.

Pe lângă salariu, un europarlamentar primeşte mai multe indemnizaţii (pentru cheltuieli generale, indemnizaţii de şedere, indemnizaţii anuale de călătorie). În plus, eurparlamentarii mai beneficiază şi de rambursarea cheltuielilor de deplasare, precum şi de circa 20.000 de euro lunar pentru angajarea asistenţilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.