Deşi bugetul Consiliului Judeţean pe 2013 nu este încă gata, fiindcă se aşteaptă sumele repartizate de la bugetul naţional, autorităţile judeţene şi-au făcut deja planul în ce priveşte investiţiile pentru care vor cheltui banii anul acesta. Acestea sunt structurate în două capitole distincte: investiţiile naţionale şi investiţiile judeţene.

La primul capitol, Florin Tecău, vicepreşedintele CJ, a enumerat continuarea lucrărilor la DN 73 până la Câmpulung şi a Transfăgărăşanului, începerea lucrărilor de reabilitare la DN 73A Curtea de Argeş – Câmpulung, începerea construirii drumul expres Piteşti – Craiova şi a celei de a doua centuri ocolitoare a Piteştiului, realizarea transportului uşor Piteşti-Mioveni, precum şi darea în folosinţă a Biobazei de la Smeura.
La investiţiile judeţene au fost trecute la priorităţi pentru 2013 şi terminarea lucrărilor de alimentare cu apă şi canalizare din mediul rural începute cu trei-patru în urmă pe Ordonanţa 7 şi Hotărârea de Guvern 544, definitivarea lucrărilor la unităţile şcolare deja începute şi modernizarea şi reabilitarea a cel puţin 100 de kilometri de drumuri judeţene. Tot aici au fost incluse şi continuarea modernizării şi reabilitării spitalelor, inclusiv Judeţeanul şi Pediatria, recent ridicate la rang de spitale regionale, a reînfiinţatului Spital Călineşti dar şi a Ambulanţei. Construirea primei pârtii de schi din Masterplanul pe turism, închiderea gropii de gunoi de la Costeşti şi extinderea gropii de gunoi ecologice de la Albota cu cea de a doua celulă sunt alte obiective de investiţii judeţene. La capitolul Cultură, în acest an vor fi finanţate începerea lucrărilor de modernizare a Teatrului Davila şi continuarea lucrărilor la Muzeul Goleşti, precum şi manifestarea devenită tradiţională „Zilele Argeşului şi Muscelului”. Toate acestea sunt potrivit vicepreşedintelui Tecău, proiect ce se vor desfăşura efectiv în acest an, în condiţiile în care bugetul va fi la fel dacă nu chiar mai mic decât anul trecut, când s-a situat în jurul valorii de 240 milioane de lei noi.

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI