Municipiul Curtea de Argeș s-a bucurat pe 29 mai de un eveniment cu totul deosebit. În Sala Basarabilor din incinta Muzeului Municipal a fost lansat volumul monografic „Povestea Castelului Peleș” scris de Alteța Sa Regală Principele Radu al României.

Manifestarea s-a desfășurat în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, care a vorbit celor prezenți despre frumusețea de neegalat a castelului Peleș, comparându-l cu marile edificii monarhice ale Europei.

Cartea scrisă de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, vorbește despre cronica Familiei Regale din cei 150 de ani de existență și descrie legătura dintre Regele Carol I și locurile istorice pe care le întâlnim în orașul regal Sinaia.

Erudită, minuțioasă și superb ilustrată, „Povestea Castelului Peleș”, prezintă în șase capitole etapele de construcție ale acestui castel celebru și pe cei care l-au ridicat.

De asemenea, sunt evidențiate cele mai importante momente din viața celor cinci generații ale Familiei Regale petrecute în castelele Peleș, Pelișor și Foișor, de la evenimentele publice până la cele de familie.

Volumul este tipărit la Editura Curtea Veche și cuprinde fotografii din zilele noastre, realizate de Daniel Angelescu, precum și o serie importantă de fotografii de epocă.

Cititorul este absorbit de frumusețea imaginilor care ne conduc pe coridoarele acestui superb edificiu, o adevărată capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea.

„Povestea Castelului Peleș” este povestea României din ultimul secol și jumătate. Ea aparține deopotrivă românilor care l-au vizitat și celor care n-au vizitat castelul încă.

Comments

comments