Primul zimbru născut în libertate, în Munții Făgăraș. Turma eliberată în primăvară s-a adaptat foarte bine. “Dar ce avem noi aici? Vă spunem noi: cel mai frumos cadou pe care luna cadourilor îl putea oferi Munților Făgăraș, primul pui de zimbru, vițel, născut în libertate!

Zilele trecute echipa noastră de rangeri au văzut în turele de monitorizare că turma de zimbri eliberată primăvara trecută păzește cu mare iscusință un ghem drăgălaș de blană, de numai câteva săptămâni” au anunțat specialiștii Fundației Conservation Carpathia, care derulează un amplu proiect de reintroducere a acestor animale în arealul Făgărașilor.

“Suntem foarte bucuroși să vedem că se confirmă faptul că Munții Făgăraș sunt un loc bun pentru zimbri, că aceștia s-au acomodat foarte bine zonei. Reproducerea în natură este unul dintre cele mai importante semne care arată viabilitatea populației unei specii.

Continuăm să îl monitorizăm pe cel mic împreună cu întreaga turmă de zimbri care se simte tot mai acasă în Munții Făgăraș” au mai anunțat fundația.

Foto și video credit: Calin Serban.

Imagini cu noul memebru al turmei, AICI.

Comments

comments