Primul proiect din Argeș pe fonduri nerambursabile pentru îmbunătățirea mediului urban a fost semnat la Topoloveni. Se va înființa un parc de peste 24.000 de mp

3,679 views

Pe 7 septembrie, orașul Topoloveni a obținut primele fonduri nerambursabile în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, pentru îmbunătățirea mediului urban. Contractul de finanțare a fost semnat joi, 7 septembrie, de primarul orașului, Gheorghiță Boțârcă împreună cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntena, dr. ing, Liviu Mușat și vizează proiectul ”Înființare parc nou în orașul Topoloveni”.

Unitatea administrativ-teritorială Topoloveni a primit fonduri nerambursabile europene , valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 4 milioane de lei, din care valoarea totală nerambursabilă depășește 3,5 milioane de lei, reprezentând fonduri de la Uniunea Europeană și din bugetul de stat.

Proiectul a luat naștere ca urmare a necesității reconversiei și refuncționalizării terenului degradat și neproductiv, pe care va fi înființat un parc de agrement și recreere, în suprafață de peste 24.000 de metri pătrați.

Contractul de finanțare are o perioadă de implementare de 22 de luni de la data semnării.

”În parc vor fi amenajate alei de promenadă, o zonă de belvedere și picnic, un loc de joacă pentru copii, grupuri sanitare, precum și mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, foișoare de lemn, cișmele cu apă potabilă. De asemenea, în cadrul proiectului se va realiza o instalație de iluminat public, folosindu-se stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED și panouri fotovoltaice și vor fi montate un sistem de supraveghere video și un sistem Wi-Fi. Scopul înființării acestui parc în orașul Topoloveni îl reprezintă promovarea mișcării în rândul locuitorilor, dar și stimularea petrecerii timpului liber în spații special amenajate pentru agrement și recreere în aer liber”, a precizat primarul orașului Topoloveni, Gheorghiță Boțârcă.

Comments

comments