Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile produse la Crevedia a revenit cu bine în țară

Primul pacient român tratat în străinătate după exploziile produse la Crevedia a revenit cu bine în țară, în această noapte. Este vorba despre un pompier în vârstă de 28 de ani din București, care a primit îngrijiri și tratament la Spitalul universitar Graz, din Austria.

În prezent, 11 pacienți cu arsuri mai sunt tratați în unități medicale din afara țării –  în Belgia (2 pacienți), Italia (2 pacienți), Austria (2 pacienți), Germania (4 pacienți) şi Norvegia (1 pacient), în condițiile în care  la scurt timp după producerea exploziilor a fost activat Mecanismul european de protecție civilă pentru transferul persoanelor rănite  în exploziile de la  Crevedia, în unități medicale din străinătate.

Pacienții tratați în unități medicale din străinătate, precum și cei tratați în spitale din România pot fi însoțiți de membri ai familiei. Aceștia vor primi sprijin financiar pentru a le putea fi alături răniților pe perioada spitalizării, potrivit deciziilor stabilite în ședința de Guvern din 31 august 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.