Primul autotest antigen COVID a fost avizat în România. Testul permite auto-recoltarea, este neinvaziv și se poate face oricând, fără supraveghere medicală.

În timpul testării, va fi introdus în nas un tampon nazal. Procesul de recoltare este identic cu acela prin care, cu ajutorul unui tampon, se curăță interiorul nării, nu irită, nu creează niciun fel de neplăcere persoanei care se testează și se efectuează fără supraveghere medicală.

Atat testele RT-PCR, cat si testele antigen fac parte din categoria testelor care pun in evidenta prezenta virusului, daca acesta este prezent in organism.

Realizarea acestor teste are ca scop identificarea persoanelor infectate, pentru a se putea lua masuri de limitare a transmiterii virusului catre alte persoane. Cerinta esentiala pentru aceste teste este de a avea o sensibilitate inalta, ceea ce se traduce prin capacitatea de a depista corect cat mai multe dintre persoanele infectate. Daca sensibilitatea testelor este mare, inseamna ca persoanele infectate nu vor “scapa” nedetectate, ceea ce va diminua riscul de transmitere prin luarea rapida a masurilor necesare de izolare a persoanelor infectate.

În scurtă vreme, testul va putea fi găsit în farmaciile din România.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI