Cea mai amplă campanie de educație ecologică și mediu din România „EcoAtitudine=Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”, a ajuns la final, după un maraton de mai bine de două luni în slujba unui mediu sănătos. 62.468 de elevi din școlile românești s-au întrecut în colectarea cât mai multor kilograme de deșeuri, sortate pe tipuri de catogorii: plastic, hârtie și carton.

Campionii reciclării au fost premiați cu laptop-uri, camere foto, imprimante, tablete, smartphone-uri și ghiozdane cu rechizite, în cadrul a două festivități, care au avut loc la sfârșitul lunii noiembrie, una la București, cealaltă, la Deva.

A doua etapă a campaniei EcoAtitudine 2014 a fost definită de trei parametri importanți:
– numărul dublu de elevi (62.468), precum și numărul dublu de școli (111) implicate în campanie, față de oricare altă etapă de până acum;
– numărul concursurilor pus la dispoziție elevilor;
– numărul de premii pus la bătaie, peste 60.

„Reciclarea EcoAtitudine”, „Agentul EcoAtitudine”, „Mugur de Verde” și „Ia atitudine, fii eco” sunt cele patru concursuri lansate de EcoAtitudine la începutul acestei a II-a etape, unde aceștia s-au putut exprima, crea, dar mai ales au putut colecta selectiv deșeuri pentru reciclare.

Lista completă a câştigătorilor poate fi găsită pe site-ul www.ecoatitudine.eu. Iată cîştigătorii din Argeş:

• Reciclarea Ecoatitudine:
Locul 1: Școala Gimnazială “Vrănești, structura Călinești, 1560 kg, 180 elevi, prof. Coordonator Daniela Zainea
Locul 2: Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” , 5920 kg, 741 elevi, prof. Coordonator Carmen Minulescu
Locul 3: Școala Gimnazială “Sfântul Iacob”, 1510 kg, 410 elevi, prof. Coordonator Petruța Popescu
• “Agentul EcoAtitudine”: prof. Maria Tomescu , Școala Gimnazială Mihai Eminescu, 1160 kg, 159 likeuri
• Eseuri concurs “Ia atitudine, fii eco”: Școala Generală I.L. Caragiale, Pitești, elev Prudeanu Ana-Maria Mihaela
• Desene concurs “Mugur de verde”: Școala gimnazială “Adrian Păunescu”, Pitești, elev Ema Tache

Campania EcoAtitudine este gândită în așa fel, încât pe parcursul a zece ani de desfășurare, 2010-2020, să dezvolte atitudini responsabile față de mediul înconjurător. Scopul acestui proiect este implicarea a peste 1.000.000 de elevi și profesori din România.

Parteneri EcoAtitudine: Stericycle România SRL, GreenWEEE International SA, SC PETROTEL-LUKOIL SA Ploieşti, Prospecțiuni SA, Apa Nova Bucureşti SA, Eco Sud SA, Hobas Pipe Systems SRL, Compania de Apă Buzău SA, Evolio, Asociația Română de Salubritate.

Partener media oficial: Infomediu Europa
Parteneri media: Itsy Bitsy FM, Argeş Media, BUZZ Camp, Sfatul Părinților, CSR Evolution, OPINIA, Descoperă.ro, Curierul Național, 7 seri, Jurnalul de Ilfov, Jurnal de Argeș, Urbankid.ro, Jurnalul de afaceri, România Pozitivă, Business Forum, Revista Salubritatea, Universul Argeșean, Criterii Politice.

Mulțumim partenerilor și prietenilor noștri, care împreună cu noi își doresc să se implice în crearea unei lumi mai bune și mai curate!

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial al campaniei: www.ecoatitudine.eu sau pe pagina oficială de facebook: „ECOATITUDINE OFICIAL”

 

Comments

comments

DISTRIBUIȚI