Primele zile de școală, primele neconformități! Multe școli din Argeș nu au cabinete medicale

Inspectorii DSP Argeș au verificat în prima săptămână 10 școli, 16 grădinițe cu program normal și 11 cu program prelungit, 3 creșe și două unități afterschool, anunță Instituția Prefectului Argeș.

„Un lucru extrem de îngrijorător este faptul că multe unități nu asigură asistență medicală, nu au cabinete medicale. Este un lucru constatat de DSP la patru școli și o grădiniță” comunică reprezentanții instituției.

O grădiniță cu program normal, care funcționează de la începutul acestui an școlar, nu are autorizație sanitară de funcționare. S-a impus depunerea, de urgență, a documentației pentru obținerea autorizației.

În Mihăești, una dintre școli are doar două toalete pentru 24 de preșcolari și 49 de elevi, iar o alta are grupuri sanitare corespunzătoare, în curte. Inspectorii DSP au impus amenajarea de grupuri sanitare cu suficiente toalete în toate corpurile de clădire în care se desfășoară procesul instructiv-educativ.

La Coșești, Școala primară Jupânești are un corp de clădire cu două săli de clasă care sunt vechi și au apărut fisuri în finisajele interioare. La școala din Râncăciov (comuna Călinești), în unele săli de clasă, parchetul are un grad ridicat de uzură și s-a dat un termen pentru a fi înlocuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.