Primele imagini aeriene cu o turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț

0
378

Regia Națională a Pădurilor Romsilva a publicat primele fotografii aeriene cu o turmă de zimbri în libertate într-o pădure din Parcul Natural Vânători Neamț. În imaginile obținute de Gheorghe Popa se pot observa 17 zimbri, o parte din ei născuți în libertate.

Parcul Natural Vânători – Neamț este singurul loc din Europa în care există zimbri în libertate, semilibertate și în captivitate, în total 58 de exemplare, parcul fiind inclus recent în ”Top 100 de destinații sustenabile”, clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

În România, zimbrul a fost reintrodus în 1958, la peste două secole de la dispariție, iar în urmă cu șase ani, specialiștii Romsilva de la Parcul Natural Vânători Neamț au eliberat primele exemplare în natură, în acest moment numărul exemplarelor aflate în libertate în această arie protejată fiind de 35, între care 12 zimbri născuți liberi, dovada că acest program este un succes. Zimbrii aflați în libertate și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare. Anual, specialiștii Romsilva eliberează noi exemplare în libertate, după un proces îndelungat de selecție și acomodare. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani Hațeg și VânătoriNeamț cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. (sursa: Regia Nationala a Padurilor – Romsilva)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here