Prime Kapital realizează un proiect amplu de regenerare urbană în Pitești

Prime Kapital vrea să redea piteștenilor o zonă importantă din cartierul Tudor Vladimirescu printr-o investiție de 80 milioane de euro.

Proiectul va înfrumuseța peisajul urban din zonele Tudor Vladimirescu și Frații Golești, va rezolva problema istorică a infrastructurii deficitare din cauza căreia locuitorii cartierului Tudor Vladimirescu sunt izolați de restul orașului și va îmbunătăți experiența de shopping a argeșenilor prin construcția unui centru comercial modern, Argeș Mall.

· Investiția se va desfășura pe o suprafață de 13 hectare, în inima orașului Pitești, în locul sit-ului industrial actual

· Compania va construi o pasarelă auto-pietonală mai mult decât necesară orașului, o investiție de 6 milioane de euro care va intra în posesia municipalității gratuit, oferind siguranță locuitorilor din zonă

· Centrul comercial va genera în mod direct aproximativ 1.400 locuri noi de muncă

· Argeș Mall va avea o suprafață comercială închiriabilă de 55.000 mp, un hipermarket de aproximativ 10.000 mp, numeroase magazine a unor mărci de renume, zonă de restaurante și cafenele, precum și o ofertă variată de servicii

Prime Kapital investește aproximativ 80 de milioane de euro în proiectul ce va fi dezvoltat pe un teren de aproximativ 13 hectare în cartierul Tudor Vladimirescu, Pitești. Compania și-a asumat reconversia unei zone industriale din inima orașului cu aspect dezolant și cu activități poluante într-un amplasament urban, modern și atractiv pentru piteșteni și argeșeni, indiferent de vârstă.

„Municipiul Pitești are o economie cu un potențial important de creștere pe termen mediu și lung. Dar potențialul economic nu este îndeajuns ca nevoile piteștenilor să fie complet satisfăcute. Pentru materializarea acestui potențial, Piteștiul și locuitorii lui au nevoie de investiții, au nevoie de locuri de muncă satisfăcătoare și de o ofertă de servicii și spații de petrecere a timpului liber de calitate superioară. Proiectul nostru este un pas înainte în procesul de dezvoltare al Piteștiului și va crește capacitatea de atracție și retenție a orașului pentru generațiile tinere, factor esențial în dezvoltarea pe termen lung a oricărei comunități,” a declarat Mihail Vasilescu, Partener Prime Kapital.

Centrul comercial care va lua locul industriei grele actuale este gândit de așa natură încât să susțină crearea unui nou centru de interes urban. Excelența execuției se reflectă în toate detaliile, de la alegerea locației, la arhitectura și designul modern de ultimă generație, la amenajarea zonelor conexe centrului comercial pentru petrecerea timpului liber, până la alegerea minuțioasă a chiriașilor și implicit a produselor și serviciilor oferite de aceștia. Infrastructura care leagă două zone importante ale Piteștiului și facilitează accesul din și spre cartierul Tudor Vladimirescu este un exemplu de plus valoare adusă prin acest proiect.

Proiectul va avea o suprafață comercială închiriabilă de 55.000 mp și, în funcție de cerințele pieței, o componentă rezidențială. Ancora centrului comercial este reprezentată de un hipermarket Carrefour desfășurat pe o suprafață de aproximativ 10.000 mp. În completare, centrul va oferi argeșenilor o galerie comercială cu magazine de modă, ale celor mai relevante mărci pe piața din România și diverse spații de petrecere a timpului liber: restaurante, cafenele, spații de joacă, cinema modern cu 8 săli de vizionare și nu numai.

În plus față de centrul comercial, Prime Kapital dezvoltă din resurse exclusiv proprii o pasarelă auto-pietonală, o investiție de 6 milioane de euro pe care o va transfera gratuit municipalității după finalizarea construcției. Este vorba despre o alternativă la trecerea căii ferate care separă în prezent pe cei 16.000 de locuitori din cartierul Tudor Vladimirescu de restul orașului.

Pasarela va fluidiza traficul din zonă și va oferi pietonilor un mod sigur de a traversa calea ferată, prin comparație cu ce se întâmplă în prezent când, în lipsa unei infrastructuri adecvate, aceștia își riscă zilnic viața traversând la nivel cu liniile de cale ferată.

Proiectul va genera în mod direct 1.400 locuri noi de muncă fără a sacrifica locurile de muncă aferente activităților economice care se desfășoară acum pe suprafața de 13 hectare. Toate activitățile ce au loc în prezent pe sit-ul industrial vor fi relocate, nu închise.

„De fiecare dată când planificăm o investiție ne gândim în primul rând la sustenabilitatea în timp a acesteia. Noi vedem relația dintre investitor și comunitate ca una simbiotică și suntem direct interesați de impactul pe termen lung pe care îl avem asupra comunităților în care investim. Mai exact, cu cât putem contribui mai mult la dezvoltarea unei comunități locale, cu atât economia locală se va dezvolta și, implicit, investițiile noastre vor performa mai bine. Mărturie în acest sens stau peste 30 proiecte imobiliare pe care echipa noastră le-a realizat în ultimii 10 ani în România și Europa Centrală și de Est. Toate investițiile noastre s-au tradus în cele din urmă în dezvoltarea durabilă a comunităților în care activăm, prin zeci de mii de locuri de muncă create direct și indirect, prin zeci de milioane de euro contribuite ca taxe și impozite la bugetele locale și prin atragerea altor investitori pe alte sectoare de activitate. Un alt efect relevant pentru locuitorii orașelor în care am investit este creșterea semnificativă a valorii proprietăților din imediata vecinătate a proiectelor noastre. În timp, o dată cu dezvoltarea economică și socială a întregului oraș, putem discuta și despre creșterea valorii proprietăților din întreaga comunitate,” a mai declarat Mihail Vasilescu, Partener Prime Kapital.

Despre Prime Kapital

Prime Kapital este un dezvoltator, investitor și operator imobiliar important, activ în Europa Centrală și de Est. Prime Kapital are o prezență amplă pe piața din România și este integrat pe verticală. Echipa numără peste 200 de specialiști în domeniul imobiliar ce îmbină competențe multi-disciplinare și acoperă întregul lanț valoric, specific dezvoltărilor imobiliare, de la achizitia, designul și construcția proiectelor pâna la închirierea, vânzarea și administrarea proprietăților. Pentru mai multe detalii, accesați: www.primekapital.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here