Primarul Piteştiului lămureşte lucrurile cu noul stadion “Nicolae Dobrin”: “Greu cu știința de carte!”

Compania Națională de Investițiia scos la licitație în SICAP, în data de 15 mai, un contract de 339 milioane lei pentru lucrări de proiectare și construcție a noului stadion „Nicolae Dobrin“, din Pitești, investiție aprobată spre finanțare de la bugetul de stat încă din decembrie 2022. Imediat însă “specialiştii în politică – fotbal şi ştiri false” au reacţionat: cică investiția „a intrat la apă”, şi de la 100 de milioane de euro cât costă noul stadion, investiţia s-a redus la 70 de milioane de euro.

Primarul Piteştiului, Cristian Gentea, a explicat că lucrurile nu stau deloc aşa cum şi-ar dori unii dintre răspândacii de ştiri false:

“Greu cu știința de carte!

Legat de noul stadion, am văzut reacții cu privire la faptul că investiția „a intrat la apă”, de la 100 de milioane de euro, la 70.

Lucrurile stau în felul următor: CNI-ul a scos la licitație partea de construcții-montaj, respectiv proiectare, adică 338.961.775 lei.

În plus, sunt sume aferente taxelor, acordurilor, dirigenției de șantier, cotei CNI (8%), precum și pentru diverse și neprevăzute (10%), care nu se scot la licitație, sumele fiind gestionate de CNI, pe parcursul implementării proiectului.

Deci, stați liniștiți, investiția este de 100 de milioane de euro (cum puteam să mint, când există o Hotărâre de Guvern publicată în Monitorul Oficial!), iar contribuția din bugetul local rămâne cea votată, respectiv 1,7%.

Pentru conformitate, vedeți mai jos devizul general” – transmite Cristian Gentea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.