Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, va beneficia de informaţii de securitate naţională

Primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, printre care se numără și Cristian Gentea, primarul Piteștiului, și cei ai sectoarelor Capitalei vor beneficia de informaţii din domeniul securităţii naţionale, potrivit unei modificări a Legii 51/1991 privind securitatea naţională a României, adoptată luni, 31 octombrie, de plenul Senatului, în calitate de for decizional. S-au înregistrat 78 de voturi „pentru”, 14 „împotrivă” şi 26 de abţineri.

După votul de luni din Senat, legea merge la promulgare la președintele României.

„Realitatea practică a ultimilor ani arată că atât primarii de sectoare ai municipiului Bucureşti, cât şi primarii municipiilor reşedinţă de judeţ au în gestiune obiective de interes cu impact în zona securităţii naţionale, administrarea patrimoniului unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi a unor fonduri importante cu implicaţii în zona de securitate naţională”, motivează iniţiatorii legii.

Primarii nu vor primi și informații de la SIE

Informaţiile pentru securitatea naţională obţinute din străinătate de Serviciul de Informaţii Externe sunt exceptate de la dispoziţiile prevăzute în proiectul de lege, se mai arată în forma legii adoptată de către Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.