Primarul Piteștiului, Cristian Gentea, mesaj de Ziua tanchiștilor

În fiecare an, la data de 1 august este celebrată Ziua tanchiştilor. Este o sărbătoare de mare însemnătate pentru Armata Română, marcată ca atare în toate unitățile de această armă.

”Data de 1 august are semnificaţii deosebite pentru tanchiştii români, în garnizoanele din toată țara: în 1919, din ordinul regelui Ferdinand I, a fost constituit primul batalion de care de luptă. Armata română se îmbogățea atunci cu o nouă armă esențială!

Tanchiștii sunt militarii care-și servesc patria iubindu-și meseria cu pasiune și respectându-se reciproc. Sunt oameni cu caractere puternice, pentru că nu oricine poate manevra zecile de tone de oțel, sutele de cai putere și gurile de foc ale mașinilor de război!

Ziua Tanchiștilor este, deci, o tradiție a celor care lucrează în echipă pentru a-și îndeplini misiunile la standarde înalte, în exerciții sau în teatre de operațiuni.

Sunt convins că perseverența și abnegația, calități pe care dumneavoastră, tanchiștii, le aveți, alături de pregătirea profesională de calitate, fac din arma tancuri una dintre cele mai importante forțe ale armatei noastre! Adresez, la ceas aniversar, personalului activ, în rezervă și în retragere, urări de sănătate și succes în toate misiunile prezente sau care vor urma! La mulți ani!”, transmite primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.