Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a pierdut procesul cu ANI

1,235 views

Primarul Piteștiului, Cornel Ionică, a pierdut procesul cu ANI. Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) au respins recursul făcut de primarul Piteștiului, Cornel Ionică, privind starea de incompatibilitate cu funcția și conflictul de interese. Sentința este definitivă.

Cu toate acestea, primarul Ionică a declarat că urmează să mai găsească o cale de atac asupra procedurii: ”O să văd ce căi de atac mai există. Am vorbit și cu avocații și pot urma calea de atac la Tribunal, existând posibilitatea solicitării de repunere pe rol”.

Iată și hotărârea publicată luni, 1 octombrie: ”Soluție: Respingere recurs – Nefondat. Detalii soluţie: decizia nr. 3051/28.09.2018 Respinge recursul declarat de Ionica Constantin Cornel împotriva sentinţei nr.199/F-Cont din 18 octombrie 2016 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti-Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28 septembrie 2018”.

Cornel Ionică a fost declarat incompatibil în martie 2016, ANI acuzându-l pe edil că în mandatul 2008-2012, în calitate de consilier local a validat protocoale între Centrul Cultural Piteşti şi firmele în care ginerele său este asociat, firme cărora le-au fost acordate spre folosinţă mai multe spaţii.

Comments

comments