Programată pentru 23 martie, în intervalul 20.30 – 21.30, „Earth Hour” (Ora Pământului), organizată de World Wide Found, este cea mai mare manifestare de mediu din istorie. Şi în acest an, oraşele româneşti participante vor continua tradiţia deja binecunoscută a stingerii luminilor în mod simbolic, timp de o oră, pentru a atrage atenţia asupra importanţei protejării mediului. După ce, în ultimii cinci ani, a fost un participant constant la eveniment, Piteştiul va încerca să obţină în 2013, la iniţiativa primarului Tudor Pendiuc, chiar titlul de „Capitala Earth Hour România”, competiţie aflată la cea de-a doua ediţie. Piteştiul va concura alături de alte 12 oraşe, care îşi propun să demonstreze că pot construi strategii pe termen mediu şi lung, în beneficiul cetăţenilor şi al naturii. Primăriile care participă la concurs au avut de realizat un dosar cu proiectele din domeniul protecţiei mediului derulate în anii trecuţi dar şi cu cele ce urmează a fi implementate în viitor.
Bătălia pentru titlul de „Capitala Earth Hour” nu se dă doar între municipalităţi, ci diferenţa o vor face locuitorii. Oraşele care, în urma evaluării dosarelor, vor obţine primele 3 punctaje, vor intra în Finala Competiţiei pentru „Capitala Earth Hour”, în cadrul căreia locuitorii celor trei oraşe sunt invitaţi să aducă, într-un punct al oraşului cât mai multe PET-uri. Oraşul în care va fi colectată cea mai mare cantitate de PET-uri va fi desemnat drept „Capitala Earth Hour România”, 2013.
Mişcarea „Earth Hour” a căpătat, an de an, proporţii, cucerind sute de milioane de oameni, printre care, în ultimii 5 ani, şi piteşteni, care au demonstrat că sunt alături de cauză stingând luminile în propriile case, odată cu stingerea iluminatului public ornamental de către Primăria Piteşti. La prima ediţie, în   2007, evenimentul a început cu un singur oraş participant, Sydney, iar în 2013 participarea va fi de peste 6.950 de oraşe din 152 de ţări, adică 1,8 miliarde de oameni.

Comments

comments

DISTRIBUIȚI