Primarul Ionică le-a pus gând rău chiriaşilor recalcitranţi din locuinţele sociale

958 views

Situaţia chiriaşilor recalcitranţi şi certaţi cu bunul simţ din locuinţele sociale, în special blocurile G1 din Războieni şi Coremi din Prundu, se va schimba curând. Exasperat de faptul că a fost nevoit să le prelungească unele contracte de închiriere în blocul G1, în condiţiile în care acolo curg gârlă reclamaţiile despre comportamentul necivilizat, primarul Cornel Ionică le-a cerut consilierilor locali să scrie un regulament prin care să poat fi şi daţi afară când nu înţeleg să respecte regulile.

Blocul din Razboieni, G1, a fost renovat cu bani mulţi iar pentru întreţinerea acestuia, în condiţiile în care chiriaşii nu ştiu decât să distrugă costă Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului (SPEP), care îl are în administrate, şi mai mulţi bani!

Municipalitatea este nevoită să plătească firmă de pază pentru a păzi clădirea tocmai de cei care locuiesc în ea, iar aceştia sunt cunoscutţi doar pentru scandaluri, petreceri cu muzica la maximum, şi, mai ales, pentru sportul lor la care sunt performeri: aruncatul gunoiului pe geam! Aşa de buni sunt, încât Liceul Dima, situat în apropiere, a fost nevoie să supraînalte gardul pentru că nu de puţine ori, pungile cu deşeuri aterizau în curte!

“Cu aceste prelungiri de contracte, ne transformăm cumva în slugile celor din blocul G1! O să facem un regulament să-i scoatem afară de acolo pe cei care perturbă grav liniștea publică. Aruncă mormane de gunoi pe geam, deși prețurile chiriilor sunt modice. Nu-i putem tolera la infinit, ținem și pază și poliție acolo. Cetățenii reclamă încontinuu comportamentul lor. Nu vine niciunul să muncească, toți se plimbă cu baloane și înghețată. Trebuie să facem ceva”, a declarat primarul Ionică în ședința de joi seara a Consiliului Local.

Poziția primarului a fost susținută și de viceprimarul Sorin Apostoliceanu, care a amintit că la anul se va implementa în Războieni un proiect de milioane de lei, pentru refacerea zonei.

“Acolo (n.r. la G1) e sport național să arunci gunoiul pe geam. Totuși, cei care fac asta nu au fost dați afară. Mai ales că avem un proiect pe fonduri europene ca va îmbunătăți zona. Tot ce vom face va fi distrus dacă îi lăsăm acolo. Chiar nu vor să se integreze în societate”, a spus viceprimarul Apostoliceanu.

“Sunt oameni fără mâini, fără picioare care nu beneficiază de locuință socială în Pitești. Aveți totă susținerea noastră, a consilierilor locali. Nu suntem sluga unor indivizi certați cu normele de bun simț”, a spus consilierul local independent Dănuț Dinu.

Comments

comments