Primarul Ion Georgescu a primit de la ÎPS Calinic distincția eparhială ”Sf. Neagoe Vodă Basarab”

0
63

Joi, 5 septembrie, la ceremonia de recepție a Spitalului Mioveni, primul spital construit de la zero în ultimii 30 de ani în România, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic i-a oferit primarului Ion Georgescu distincția eparhială ”Sf. Neagoe Vodă Basarab”.

”Ceremonia de recepție a clădirii a fost precedată de o slujbă de sfințire săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La acest eveniment au participat premierul Viorica Dăncilă și ministrul Sănătății, Sorina Pintea. De asemenea au fost prezenți toți cei implicați în realizarea acestui proiect, medici de renume, precum și reprezentanți ai administrației centrale ți locale”, transmite Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Construcția Spitalului Orășenesc din Mioveni a fost o inițiativă a primarului Ion Georgescu și a Consiliului Local Mioveni.

Spitalul din Mioveni are 6 etaje, 250 de paturi și numeroase secții, inclusiv compartiment de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă și bloc operator cu 4 săli. Este dotat cu echipamente și sisteme moderne de ventilație, de filtrare și transport aer către fiecare etaj, separat. Au fost montate sisteme speciale de ventilație cu filtre de aer HEPA, care procesează aerul la o puritate de 99,99%, sisteme de decontaminare ultra performante. Clădirea beneficiază de cele mai noi și moderne echipamente de încălzire, cu o autonomie ridicată și consum de energie redus. De asemenea, Spitalul a fost conceput să reziste la cutremure de 9,4 grade pe scara Richter. Are și un adăpost antiatomic de 225 metri pătraţi, ce poate găzdui 100 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here