Primarul Gentea a semnat două noi contracte de investiții pentru piteșteni

Primarul Cristian Gentea a semnat astăzi, 6 ianuarie 2022, două contracte – „Implementarea unui sistem de management integrat al traficului, sistem de monitorizare video, inclusiv pentru transportul public de călători” și „Managementul parcărilor și implementarea de panouri informative la intrarea în municipiul Pitești” – aferente proiectului CREAREA UNUI SISTEM DE MANAGEMENT AL TRAFICULUI ȘI MĂSURI PENTRU GESTIONAREA DURABILĂ A PARCĂRILOR ÎN MUNICIPIUL PITEȘTI.

CREAREA UNUI SISTEM DE MANAGEMENT AL TRAFICULUI ȘI MĂSURI PENTRU GESTIONAREA DURABILĂ A PARCĂRILOR ÎN MUNICIPIUL PITEȘTI

Obiectivul de investiții beneficiază de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării durabile, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă și sume alocate de la bugetul local.

Proiectul înglobează 3 componente de investiții, anume:

• Implementarea unui sistem de management integrat al traficului, sistem de monitorizare video, inclusiv pentru transportul public de călători;

• Managementul parcărilor și implementarea de panouri informative la intrarea în municipiul Pitești (5 panouri);

• Crearea unei baze de date GIS cu informații de trafic și călătorie și prezentarea stadiului rețelei prin mijloace media publice (Radio, TV, Internet, Aplicații).

Pentru realizarea unui sistem de management al traficului vor fi efectuate lucrări de modernizare a unui număr de 38 de intersecții din municipiul Pitești, astfel:

Str. Dumbravei – Str. Trivale – Str. Maternității

Bd. Republicii – Str. Maternității

Bd. Republicii – Str. Constantin Zărnescu

Str. Maternității – Str. Victoriei

Calea București – Bd. I.C. Brătianu

TP : Bd. I. C. Brătianu – Str. Justiției

Str. Unirii – Str. Maior Gh. Sonțu

Str. Maior Gh. Sonțu – Str. Târgu din Vale

Bd. Republicii – Str. C.A. Rosetti

Calea Craiovei – Bd. Frații Golești

Bd. Eroilor – Str. Armand Călinescu

Bd. Eroilor – Bd. Republicii – Piața Muntenia

Bd. 1 Decembrie 1918 – Strada Paltinului

Strada C. Zarnescu (Smeurei )– Strada Armand Călinescu

Bd. N. Bălcescu – Str. Negru Vodă – Calea Bascovului

Bd. N. Bălcescu – Str. Constantin Dobrogeanu Gherea

Str. Exercițiu – Str. Smeurei

Bd. Eroilor – Str. Exercițiu

TP Bd. Republicii – Pasajul Doina și Ion Aldea – Teodorovici (BRD )

Str. Exercițiu – Str.Teilor

Str. Smeurei – Str. Teilor

Str. Depozitelor – Str. Take Ionescu (Publitrans )

TP Calea București – Str. Florilor

TP Calea București – Bloc 34

TP Bd. N. Bălcescu – Banca Transilvania

Bd. N. Bălcescu – Str. Mircea Eliade

Bd. N. Bălcescu – Aleea Spitalului

TP Str. Maior Gh. Sonțu – Hotel Cora

TP Str. Armand Călinescu – Colegiul I. C. Brătianu

TP Calea Craiovei – Str. Ghe. Doja

TP Str. Armand Călinescu – Club 32

TP Bd. Republicii – Galeria de artă

TP Bd. Republicii – Str. Panselelor

TP Str. Egalității – Colegiu „Zinca Golescu”

Bd. Republicii – Calea Craiovei

TP Str. Egalității – Str. Vasile Lupu

TP Str. Negru-Vodă – Str. Carpați

38) TP Calea București – Acces Piața Ceair

Sistemul cuprinde următoarele subsisteme:

SUBSISTEM DE CONTROL AL TRAFICULUI, alcătuit din:

– Automate de dirijare a traficului de ultima generație capabile să asigure adaptarea timpilor de semaforizare, la fiecare ciclu, pe fiecare direcție de deplasare, în funcție de valorile de trafic;

– Semafoare cu LED, butoane pietoni, dispozitive acustice pentru persoanele nevăzătoare;

– Senzori wireless care asigură contorizarea în timp real a numărului de vehicule;

– Aplicație UTC (Urban Traffic Control), software care permite monitorizarea fluxului de trafic, în vederea optimizării continue a traficului prin adaptarea ciclului de semaforizare în timp real la valorile de trafic din teren, astfel încât să se minimizeze întârzierile și numărul de opriri ale vehiculelor de transport public, precum și ale vehiculelor private.

SUBSISTEM DE MONITORIZARE VIDEO A TRAFICULUI:

În cadrul acestui subsistem s-a prevăzut echiparea intersecțiilor cu 1-2 camere video PTZ conectate la Centrul de Control.

SUBSISTEM DE COMUNICAȚII PRIN RADIO ȘI FIBRĂ OPTICĂ:

Pentru conectarea principalelor noduri de rețea în care se instalează echipamente, se propune realizarea unei infrastructuri de fibră optică îngropată, 24 fibre, în tubulatură proprie. Pentru punctele foarte îndepărtate, la care o investiție în infrastructură îngropată nu se justifică, se vor instala echipamente comunicații radio. Astfel, utilizând infrastructura de comunicații, toate subsistemele vor comunica cu Centrul de Comandă și Control.

SUBSISTEM CENTRU DE COMANDĂ ȘI CONTROL:

Se va realiza un Centru de Comandă și Control în parcarea Poliției Locale din Bd. Eroilor nr. 30.

Centrul de comandă și control va integra monitorizarea și managementul tuturor sistemelor instalate.

SUBSISTEM SEMNALIZARE RUTIERĂ (marcaje orizontale și verticale):

Pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic și creșterea siguranței participanților la trafic au fost proiectate marcaje orizontale însoțite de semnalizare pe verticală, acolo unde s-a impus acest lucru.

SUBSISTEM DE PRIORITIZARE A VEHICULELOR DE TRANSPORT PUBLIC ÎN INTERSECȚII SEMAFORIZATE:

Prioritizarea pentru vehiculele de transport public se va realiza pentru acele vehicule care sunt în întârziere față de graficul de transport. Pentru asigurarea cererii de prioritate pentru vehiculele întârziate, se vor monta în autovehicule echipamente dedicate.

SUBSISTEM DETECȚIE CALITATE AER ȘI STARE CAROSABIL:

Prin intermediul rețelei de telecomunicații, datele colectate de senzorii pentru calitatea aerului, dar și de cei în carosabil, vor fi transmise în Centrul de Comandă și Control, către echipamentele de înregistrare, stocare, afișare și alarmare dedicate acestui subsistem.

SUBSISTEM ANALIZĂ INTELIGENTĂ TRAFIC:

Sistemul asigură detecţia automată a incidentelor (oprirea vehiculelor, scăderea bruscă a vitezei), într-o zonă de detecţie presetată. Se vor monta totodată și camere ANPR pe stâlpii cu console aferenți semaforizării din intersecții.

SUBSISTEM CÂNTĂRIRE ÎN MIȘCARE:

Sistemul realizează cântărirea în mișcare a autovehiculelor și impunerea sancțiunilor legale celor care depășesc sarcina maximă admisă pe sectorul de drum. Sistemul va ține cont de autorizațiile emise pentru transporturi speciale și va putea fi modificat în funcție de cerințele utilizatorilor.

Pentru realizarea unui sistem de management al parcărilor, vor fi realizate lucrări de modernizare în 5 parcări din municipiul Pitești, astfel: Parcare supraterană Bl. E3 – zona Centru; Parcare supraterană – Piața CEAIR – Calea București; Parcare Teatru „Al. Davila” – Bd. Republicii; Parcare Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș (ANAF) – Bd. Republicii; Parcare MUNTENIA – Hotel Muntenia.

Totodată, vor fi instalate 5 panouri cu mesaje variabile la intrările în municipiul Pitești dinspre Autostrada A1, DN7C, DN67B, DN65, DN65B, care vor afișa numărul de locuri de parcare disponibile și localizarea acestora în cadrul municipiului.

Contractul având ca obiect furnizare de echipamente, cu montaj şi punere în funcţiune, dotări, active necorporale pentru implementarea unui sistem de management integrat al traficului, sistem de monitorizare video, inclusiv pentru transportul public de călători, precum și lucrările aferente, a fost încheiat cu Asocierea S.C. ALTIMATE S.A. (lider asociere) și S.C. TRIDENT SERVICII ȘI MENTENANȚĂ S.A. (asociat), cu subcontractanții S.C. I WAVE SOLUTIONS S.R.L. și CROSS Zlín, a.s., pentru suma de 27.467.379,05 lei fără TVA, având o durată de execuție de 14 luni.

Contractul având ca obiect furnizare de echipamente, cu montaj şi punere în funcţiune, active necorporale pentru realizarea managementului parcărilor și implementarea de panouri informative la intrarea în municipiul Pitești, precum și lucrările aferente, a fost încheiat cu S.C. ALTIMATE S.A., cu terț susținător S.C. PRO PARK S.R.L., pentru suma de 5.198.333,60 lei fără TVA, având o durată de execuție de 8 luni.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here